Štrbské Pleso

Plaatsen > Štrbské Pleso

Štrbské Pleso (1355 meter) is samen met Starý Smokovec en Tatranská Lomnica de bekendste plaats in de Hoge Tatra’s.

Štrbské Pleso vormt samen met zijn omgeving het aantrekkelijkste gebied van de Hoge Tatra’s. Het is tevens het hoogst gelegen recreatiecentrum van de Hoge Tatra’s. Met zijn kuurgeneeswijzen en instituten, toerisme en wintersport, mag het zich verheugen in een grote populariteit.

Het heeft zijn naam te danken aan het meer aan wier oever in 1872 een nederzetting werd gebouwd en veel later het interessant ontworpen hotel Patria. Ook opmerkelijk is hier het moderne schansspringstadion dat een onderdeel vormt van het ski-terrein voor de klassieke disciplines dat zich in en rond de Mlynická dolina bevindt.

Over het terrein lopen verschillende trajecten voor langlaufen in wedstrijdverband evenals toeristische rondritten en de bezoekers kunnen bovendien beschikken over de 2,6 kilometer lange afdalingsbaan die loopt vanaf het hoogst gelegen punt, waar zich de stoeltjeslift bevindt, tot aan Solisko.

Štrbské Pleso vormt het gehele jaar door een aangename omgeving voor wandelingen en andere vormen van ontspanning in een hooggebergte klimaat. Bergtochten hebben meestal als doel de laagvlakte van Megušov. Men kan zich beperken tot een klimpartij tot aan het middelhoog gelegen bergmeer Popradské Pleso of kiezen voor een inspanender beklimming tot aan het bergmeer Veľké Hincovo, dat het grootste en diepste meer van het Slowaakse deel van het gebergte vormt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *