Telefoneren

Thema’s > Telefoneren

Directe internationale telefoonverbinding is mogelijk vanuit Slowakije met vele landen. Bellen naar het buitenland: 00 + landennummer van de staat + netnummer (behalve de eerste “0”) + abonneenummer.

Bellen naar Slowakije : landennummer 00421. 

Natuurlijk kunt u vanuit uw hotel bellen, maar het is goedkoper om vanuit een telefooncel met een telefoonkaart te bellen. Telefooncellen vindt u over het algemeen door heel het land.  Vanuit alle telefooncellen kan rechtstreeks naar het buitenland worden gebeld. Er kan betaald worden met munten van 5 en 10 kroon, en met een telefoonkaart. Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar op het postkantoor en bij de krantenkiosk.

Mobiel bellen
De meeste Nederlandse netwerken zullen goed bereik hebben in Slowakije. Wilt u er zeker van zijn dat u kunt bellen en gebeld kan worden, dan kunt u het beste even contact opnemen met uw provider!  De standaard van de Slowaakse mobiele telefonieverbindingen (GSM) is 1800 MHz. In Slowakije werken twee providers voor mobiele telefonie: Orange en Eurotel- T mobile, beide met GPRS netwerk.

Belangrijke telefoonnummers

Politie 158 Wegenwacht UAMK (ASASlovakia)   18124 Reddingsdienst 155 Brandweer 150

Internet
Natuurlijk vindt u in Slowakije ook internetcafés! In de grote steden zijn ze overal te vinden voor redelijk goedkope tarieven. Denkt u er ook aan dat u kunt bellen via internet!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *