Gemarineerde karper

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Recepten > Gemarineerde karper

Ingrediënten:

  • 1 wortel
  • 1/2 selderij
  • 1 ui
  • 50 g verse erwten
  • 1 zure augurk
  • 500 g mayonaise
  • 1 glas witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • zwarte peper
  • suiker
  • 1 schoongemaakte karper (ca. 1 kg)

Bereidingswijze:

  1. Wortel, selderij en ui schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Vervolgens ze in kokend water blancheren, laten uitlekken en afkoelen.
  2. De erwten in zout water koken, de augurk in smalle plakjes snijden. De erwten en de augurk aan de andere groenten toevoegen. De groenten
    met mayonaise, witte wijn en citroensap mengen en met zout, peper en suiker op smaak brengen.
  3. De karper in zout water koken. Huid en graten verwijderen, in porties snijden en enkele uren in de marinade laten trekken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *