Dranken

De Slowaakse bevolking heeft een paar geliefde drankjes, waaronder (natuurlijk) bier, wijn en het traditionele Slowaakse slivovica.

Bier is enorm populair bij zowel jong als oud. Er is veel keuze en elke regio produceert zijn eigen variëteit. De populairste Slowaakse bieren zijn Zlaty Bazant, Corgon, Saris, Smadny mnich of Topvar – gebotteld of van de tap.

Wijn is een erg populaire drank in Slowakije. De druiven waaruit de wijn is gemaakt groeien in de zuidelijke delen van het land. Tokaj is waarschijnlijk het bekendste label.

Slivovica (gemaakt van pruimen) en Borovicka (gemaakt van jeneverbessen) zijn traditionele alcoholische dranken die overal in Slowakije populair zijn.

Vinea is een traditionele frisdrank gemaakt van druivensap zonder aromatische of synthetische kleuradditieven, gestabiliseerd door pasteurisatie.

Kofola is een traditionele Slowaakse coladrank en is ook erg populair onder Slowaakse mensen. In het verleden was kofola alleen beschikbaar op de tap. Tegenwoordig kun je beide drankjes in flessen of, in cafés, van de tap en in sommige restaurants kopen.

Slowakije is rijk aan mineraalwaterbronnen. Er zijn veel bronnen met mineraalwater in Slowakije. Gebotteld mineraalwater wordt verkocht in verschillende flesgroottes; zowel koolzuurhoudend of niet-bruisend mineraalwater. Mineraalwater is een populaire frisdrank in Slowakije.

Koffie is ook een erg populaire drank in Slowakije. Slowaakse mensen drinken verschillende soorten koffie, waaronder Turkse koffie, Nescafe, espresso of cappuccino. Koffie drinken is ook een cultureel evenement. Slowaakse mensen gaan uit voor een kop koffie, net als ze uitgaan voor bier.