Zadubnie

Plaatsen > Zadubnie

Zadubnie is een klein dorp met 500 inwoners, gelegen in mooi landelijk gebied, 2 km ten oosten van Zilina. Zadubnie is een bekende winter- en zomersportplaats, 30 km ten zuiden van Oscadnice (beschermd natuurpark Kysuca) 35 km ten oosten van Martinske Hole, 33 km van Vratna dolina (natuurpark Mala Fatra).

Het dorpje Zadubnie ligt in een uitloper van het Nationaal Park “Male Fatra”. In de omgeving bevind zich een dennenbos en de omgeving nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen.

De stad Zilina, gelegen op ongeveer 2 km afstand, heeft een gezellig stadscentrum met winkels en restaurantjes. Voor de dagelijkse eet- en drinkbehoeftes zijn er verschillende potravini – kruidenierswinkeltjes – nabij.

Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het maken van uitstapjes. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de thermale baden in Rajecke Teplice, de kastelen van Bojnice en de mooie natuurgebieden in Terchova en Orava.

In de zomer is het de moeite waard om een tocht met een vlot te maken op de rivier in het dal van de Strecno, het mooiste gedeelte op de langste Slowaakse rivier, de Váh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *