Komjatna

Plaatsen > Komjatna

Komjatna ligt in het Chocske vrchy gebergte, ca. 13 km ten noordwesten van Ruzomberok. Het heuvelachtige, bosrijke landschap biedt veel mogelijkheden, om te genieten van een heerlijke vakantie. U kunt gaan zwemmen in Besenova (23 km) of in het stuwmeer Liptovska Mara (30 km).

Tennisbanen, fitnessmogelijkheden en een binnenzwembad vindt u in Ruzomberok (13 km). Verder kunt u ook gaan paardrijden in Dlha nad Oravou (32 km) en gaan vissen in de rivieren de Vah en de Orava (13 km).   Als u nog tijd over heeft en zin heeft om een uitstapje te maken, dan zijn hier enkele suggesties: U kunt mooie bergwandelingen maken naar Gipfel Velky Choc, Sip, Radicina, de Lucansky watervallen, het Kvacianska dal en het Prosiecka dal.

Ook kunt u een bezoek brengen aan het openluchtmusea in Vlkolinec (UNESCO-erfgoed) en Zuberec, aan de burchten in Likavsky en Oravsky, aan de houten kerk in Svaty Kriz, aan het Orava stuwmeer, aan de Stausee Orava of aan de Karstgrotten in het dal van Demanovska.   Voor de echte ontspanning zijn er de kuuroorden van Besenova (23 km) en Lucky (25 km)  Wintersport: Ruzomberok (15 km), (567 – 1209 m boven zeeniveau): 7 liften, 1 gondellift, 11,4 km piste, licht-gevorderden, 12 km langlaufloipes, sneeuwkanonnen, avondverlichting, skiverhuur en -school.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *