Bělá Kubíková

Plaatsen > Bělá Kubíková

Plaats, 20 km van Zilina, 46 km van Martin, 33 km van Dolny Kubin. Alle faciliteiten in Zilina 20 km. Levensmiddelenzaak, post, bank, restaurant, bar. Straat nr. 59 70, Ruzomberok – Dolny Kubin,583 – Terchova-Bela. Deze plaats is gelegen op de grens van het natuurpark “Mala Fatra” en het bescheremde natuurgebied “Kysuce”. Het gebied “Oravska Magura” ligt op 10 km afstand; Kubinska hola 20 km. Het natuurpark “Mala Fatra” is het jongste natuurpark en is ideaal voor het maken van wandelingen in de ongerepte natuur. Het meest bezochte uitgangspunt in een deel van Mala Fatra is Terchova dat slechts op een afstand van 5 km ligt. Bij aankomst per vliegtuig: luchthaven Bratislava (BTS), Wien International (VIE), Zilina (ILZ).

In de zomer is het de moeite waard om een tocht met een vlot te maken op de rivier in het dal van de Strecno, het mooiste gedeelte op de langste Slowaakse rivier, de Váh.

In de winter is het Wintercentrum “Vratna dolina” – Bobory, Grun, Velky Krivan, Sokoli, 17 skipisten (met een lengte van 10,5 km) 22 km. Toeristische langlaufloipen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *