De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Tatranská Lomnica op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Plaatsen > Tatranská Lomnica

Tatranská Lomnica is een skigebied met 6 skipisten in de hoge Tatra op een hoogte van 850 tot 2196 m. Het heeft 2 kabelbanen en 3 skiliften. Naast de skipisten is er een langlaufloipe van 5 km lengte. In Tatranská Lomnica is een skischool, skiverhuur, sportartikelenwinkel, gratis skibus en gratis parking. De winkeltjes zijn aanwezig voor de eerste levensbehoeften even als een vrij grote supermarkt.

Tatranská Lomnica (850 meter) ontstond in de bosachtige omgeving van de zuidoostelijke uitloper van het Lomnický štít in het jaar 1892. De eerste grotere overnachtingmogelijkheid was hotel Lomnica met zijn kenmerkende elementen van volksarchitectuur. In het jaar 1905 werd in Tatranská Lomnica het representatieve Grandhotel Praha gebouwd.

Tatranská Lomnica vormt een ideale omgeving voor veelzijdige recreatie in elk jaargetijde.

's Winters zijn hier geschikte terreinen voor beginnende skiërs en voor de meer gevorderde skiërs (het terrein Na jamách, voorzien van skiliften). Voor de meest veeleisende skiërs is er dan nog de afdalingshelling van de Skalnaté Pleso tot aan de tussenhalte van de kabelbaan, Štart. Hierna, tot in Tatranská Lomnica, heeft de afdaling een meer toeristisch karakter. De aller-dapperste afdalers kunnen gebruik maken van het terrein op de helling van Lomnické sedlo.

In de zomer is de omgeving prachtig zo aan de rand van de hoge tatra. Je kan er heerlijk wandelen of met kabelbanen omhoog naar Skalnaté, waar kan worden overgestapt op een kabelbaan naar de top van de Lomnický. U kunt een uitstapje plannen naar de in de Tatranská-vallei gelegen Medvedia-alp, maar u kunt ook voor bergtrips vertrekken naar naar de vallei van het Zelenémeer, Kopské, Jahňací of de vallei Biela voda. In de ruime omgeving liggen uitstekende fietsroutes.

In Tatranská Lomnica is de administratie gevestigd van het Nationale Park van de Tatra, in een op indrukwekkende wijze geconstrueerd gebouw. Hierin bevindt zich een van de modernste natuurbeschermingstentoonstellingen van Midden-Europa over de flora, fauna en geschiedenis van de Hoge Tatra.

 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".