De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Štrbské Pleso op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Plaatsen > Štrbské Pleso

Štrbské Pleso (1355 meter) is samen met Starý Smokovec en Tatranská Lomnica de bekendste plaats in de Hoge Tatra's.

Štrbské Pleso vormt samen met zijn omgeving het aantrekkelijkste gebied van de Hoge Tatra's. Het is tevens het hoogst gelegen recreatiecentrum van de Hoge Tatra's. Met zijn kuurgeneeswijzen en instituten, toerisme en wintersport, mag het zich verheugen in een grote populariteit.

Het heeft zijn naam te danken aan het meer aan wier oever in 1872 een nederzetting werd gebouwd en veel later het interessant ontworpen hotel Patria. Ook opmerkelijk is hier het moderne schansspringstadion dat een onderdeel vormt van het ski-terrein voor de klassieke disciplines dat zich in en rond de Mlynická dolina bevindt.

Over het terrein lopen verschillende trajecten voor langlaufen in wedstrijdverband evenals toeristische rondritten en de bezoekers kunnen bovendien beschikken over de 2,6 kilometer lange afdalingsbaan die loopt vanaf het hoogst gelegen punt, waar zich de stoeltjeslift bevindt, tot aan Solisko.

Štrbské Pleso vormt het gehele jaar door een aangename omgeving voor wandelingen en andere vormen van ontspanning in een hooggebergte klimaat. Bergtochten hebben meestal als doel de laagvlakte van Megušov. Men kan zich beperken tot een klimpartij tot aan het middelhoog gelegen bergmeer Popradské Pleso of kiezen voor een inspanender beklimming tot aan het bergmeer Veľké Hincovo, dat het grootste en diepste meer van het Slowaakse deel van het gebergte vormt.

 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".