De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Šamorín op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Plaatsen > Šamorín

Šamorín is een kleine stad in Slowakije, gelegen ten noorden van de Donau. Šamorín ligt ten zuidoosten van Bratislava en dicht bij het drielandenpunt met Oostenrijk en Hongarije, op ongeveer 70 km afstand van Wenen. Veel inwoners werken in de hoofdstad Bratislava, dat op 20 km afstand ligt.

Šamorín telt circa 12.000 inwoners en heeft sinds 1405 stadsrechten. Šamorín wordt reeds genoemd in documenten uit 1238 en heeft sinds 1405 stadsrechten.

De historische gebouwen in Šamorín zijn een bezoek waard. De gerestaureerde Romaanse kerk heeft bijzondere middeleeuwse fresco’s en wandschilderingen. Naast de Rooms Katholieke kerk met een barok interieur is er nog een Evangelisch Lutherse kerk. In het begin van de 20e eeuw werd een kleine synagoge gebouwd. Deze is enkele jaren geleden gerestaureerd en wordt voor culturele doeleinden gebruikt. Het plaatselijke museum is gehuisvest in een voormalige boerderij.

Een groot deel van de bevolking van Šamorín spreekt behalve Slowaaks ook Hongaars. 

In de omgeving van Šamorín bevindt zich een stuwmeer, als onderdeel van de Donau die ten zuiden van Bratislava over een afstand van 60 km gekanaliseerd is. 30 km stroom­afwaarts heeft men bij Gabcikovo een stuw­dam met een grote sluis voor de binnenvaart en een water­krachtcentrale gebouwd.

Aan de overkant van het stuwmeer ligt een schitterend beschermd natuurgebied. Door de wisselende waterstanden in de Donau is het een ideaal gebied voor water- en trek­vogels.

Sinds 1991 onderhoudt Šamorín een stedenband met Leiderdorp in Nederland.

 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".