Forel met amandelboter

Recepten > Forel met amandelboter

Ingrediënten

  • 4 panklare forellen
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 100 gr. boter
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. diepvriesforellen zover laten ontdooien tot ze goed ontdooid zijn.
  2. Verse forellen van binnen en van buiten met koud water afspoelen en ze daarna afdrogen.
  3. De bloem vermengen met de paprikapoeder en kaas.
  4. De forellen door het bloemmengsel wentelen en ze er ook van binnen mee bestrooien.
  5. De boter in een braadpan verhitten en de forellen bij matige hitte aan beide zijden 5 a 8 minuten bakken.
  6. De gebakken forel uit de pan op een warme schotel leggen.
  7. De amandelen in de braadboter goudgeel bakken en over de vis verdelen.
  8. Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *