Boheems biervlees

Recepten > Boheems biervlees

Ingrediënten:

  • 500 g schouderkarbonade
  • 1 el rozenpaprika
  • 2 grote uien
  • 50 g varkensreuzel
  • 1 tl komijn
  • 1 fles Pilsener Urquell
  • 1 sneetje roggebrood
  • zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Het varkensvlees in blokjes snijden en met het paprikapoeder bestrooien. De uien pellen en in de varkensreuzel aanbraden. Het vlees vervolgens toevoegen en al roeren ca. 10 min. laten braden.
  2. De komijn en de helft van het bier toevoegen, afdekken en ca. 45 min. laten pruttelen.
  3. Het roggebrood verkruimelen en samen met het overige bier aan het vlees toevoegen, nog eens 15 min. laten pruttelen. Met zout en peper op smaak brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *