De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Presov op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Plaatsen > Presov

Presov ligt aan de Torysa-rivier en kreeg stadsrechten in 1299. De oude handelsstad telt ong. 100.000 inwoners en is bekend voor de zoutwinning en voor het kantklossen.

De regio Presov is voor het grootste deel een hoog bergachtige regio met de Hoge Tatra Bergen, waarvan de Gerlach Peak het hoogst zijn op 2655 meter.

In het noorden ligt Polen en naar het oosten ligt de OekraÔne. In het zuiden zijn de Lage Tatra en het National Park Slowaakse Paradijs.
De meest bekende is de Hoge Tatra met haar uitstekende toeristische infrastructuur met haar schoonheid en de pistes die fungeren om te skiŽn in de winter- en te wandelen in de zomer. Spis, het Cerveny Klastor klooster, de houten kerken in Hranicne, Potoky en het historisch centrum van Bardejov zijn de top toeristische attracties van de regio Presov.

In Presov gaan de bewijzen van bewoning terug tot 25.000 jaar geleden. Het centrum geeft nog een typisch middeleeuws sfeer aan. Het zout werd gedolven in mijnen in de buurt van Presov, maar sinds deze onderliepen wordt de pekel opgepompt en zout gewonnen door verdamping. De kunst van het kantklossen is in Presov al bekend sinds 400 jaar. Het kantklossen werd vermoedelijk meegebracht door Italianen. Elk jaar in mei kan men op het Presov-kantfestvel de traditie van het kantklossen bewonderen.

Zeker het bezoeken waard is het wijnmuseum met oude wijnkelders waar men meer te weten kan komen over de wijnbouw rond de stad.

Presov staat ook bekend als universiteitsstad.

In de omgeving kan men de Sarisburcht bezoeken, ťťn van de grootste Slovaakse kastelen. Ze dateert van het einde van de 12de eeuw.

Een ander populair doel voor uitstapjes in de buurt zijn de opaalmijnen van DubnŪk. Er is een labyrint van oude mijngangen van zo'n 20km, waarvan de laagste gedeelten ondergelopen zijn met water. Eťn van de mooiste opalen die hier opgedolven is, beter gekend als "De Harlekijn", is te zien in het Nationaal Museum in Wenen.

 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".