De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Poprad op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Plaatsen > Poprad

Poprad is de "toegangspoort" tot de Hoge Tatra's en ťťn van de 78 Slowaakse Gemeenten. Poprad is een echte industriestad (er worden hier treinwagons gefabriceerd) en heeft zo'n 38.000 inwoners.

Poprad heeft een historisch centrum, een internationaal vliegveld en is het startpunt van de TatranskŠ ElektrickŠ éeleznica (Tatra Elektrische Spoorwegen). Deze spoorbaan verbind met een aantal smalle treinen de reservaten in het Hoge Tatra met elkaar en Poprad.

De stad Poprad ligt aan de Poprad rivier.

In de 12e eeuw stichtten Duitse kolonisten deze plaats onder de naam "Deutschendorf". In 1221 kreeg het stadrechten. Vijftig jaar later werd het lid van de "Bond van 24 vrije steden aan de Spiö".

Het hoofdplein van Poprad is spilvormig, wat een aanwijzing is dat de plaats aan een belangrijke handelsroute gesticht werd. De vroeggotische St. Egidiuskerk verrees in de 13e eeuw en kreeg evenals de vrijstaande klokkentoren een renaissancistisch uiterlijk. Restaurateurs zijn van plan de door een pleisterlaag bedekte muurschilderingen van de torenfaÁaden binnenkort weer bloot te leggen. 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".