De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Orava op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Plaatsen > Orava

Orava is de noordelijkst gelegen regio van Slowakije. Het huidige district Dolný Kubín heeft een totale oppervlakte van 1.661 km˛. In het noorden grenst de Orava aan het gebergte Oravské Beskydy, dat tevens de grens met Polen vormt, in het oosten aan de Západné Tatry - Roháče, in het zuiden aan de Chočské vrchy en in het westen aan de Malá Fatra. In de Orava leven 124 duizend mensen. Er zijn vier steden en 59 dorpen. De grootste stad en het bestuurs-, wetenschappelijk en cultuurcentrum van deze regio is de districtsstad Dolný Kubín.

Geografie
In het zuidelijke deel bevinden zich karstformaties, en wel vanaf de Veľká Fatra via de Chočské vrchy tot aan de Roháče. De grootste grot, tot nog toe niet voor het publiek toegankelijk, is de Brestovská jaskyňa in Roháče met een gangenstelsel van meer dan 700 m.

Klimaat
De jaarlijkse temperaturen tonen, dat de Orava tot de koudste gebieden van Slowakije behoort. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van -4,5 tot -8°C. De warmste maand is juli met een gemiddelde temperatuur van 10 tot 16°C. In de hooggelegen bekken blijft een compact sneeuwdek liggen voor 115 dagen per jaar.

Plantenwereld
Er is een groot aantal beschermde plantensoorten - klokjesgentianen, edelweiss, gespikkelde gentianen, narcissen windrozen, alpenasters, rondbladige zonnedauw, kogelranonkel en andere. De bijzondere geologisch-geografische en klimatologische omstandigheden vooral in het noordelijke deel van deze regio maken het ontstaan mogelijk van de bekende Orava-turf.

Dierenwereld
De dierenwereld wordt door de diersoorten van de Karpaten gekarakteriseerd. In de bossen leven reeën, herten, beren, wolven, vossen, wilde zwijnen, marters, hazen en eekhoorns. In de Roháče komen tevens de zeldzame gemzen voor.

Rijk is de groep van de in de Orava levende vogels, zoals de auerhanen, havikken, adelaars, koekkoeken, uilen, oehoe's en verwanten. De beschermde natuurplaats Vtáčí ostrov in de Oravská priehrada is de woonplaats van zeldzame vogelsoorten - reigers, aalscholvers en anderen. In de beken van de Orava komen forellen voor, in de rivier de Orava leven zalm, forel, in de stuwdam de Oravská priehrada snoekbaars, snoek, karper, regenboogforel, zalm, aal, zeelt.

 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".