De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Malá Fatra op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Plaatsen > Malá Fatra

Het nationale park Malá Fatra neemt een oppervlak van 22.630 ha in beslag in het district Martin, Žilina en Dolný Kubín. Op het geologisch bonte en opvallend gevormde gebied komen talrijke zeldzame dier- en plantensoorten voor. De vebinding van sprookjesachtig gevormde bergmassieven met de bekoring van oeroude bossen schept een landschap van buitengewone schoonheid.

De plattegrond van het gebergte vertoont de vorm van een onregelmatige ellips, die zich uitstrekt van zuid-west naar noord-west en zich bevindt tussen de steden Martin en Žilina. Deze steden worden doorsneden door de meander van de rivier de Váh. Ten zuiden van de Váh strekt zich een brede bergkam uit in de vorm van de lagere Lučanské Malá Fatra met als hoogste top de Velká luka (Grote Weide) op 1476 meter.

Martinské hole
De Martinské hole behoort tot de geliefdste skigebieden van Slowakije. Het boven de stad Martin gelegen skiparadijs kenmerkt zich door fantastische skivoorzieningen, hoofdzakelijk aan de hellingen van de Krížava. Tot het skigebied behoren bovendien enkele middelzware slalomhellingen (een daarvan is elektrisch verlicht) en vier skiliften. De hoofdkam van het gebergte is vanuit Mičol tot Krížava met houten paaltjes gemarkeerd.

Krivánska Malá Fatra
De berghellingen strekken zich steil uit boven het dal Strečno (380 meter) naar het hoogste punt op de Velký Kriváň (1709 meter). Vanaf de smalle en onbegroeide middelste bergkam, onderbroken door een serie van bergzadels tussen de afzonderlijke toppen, loopt een rij afsplitsingen die de diepe laagvlakte in de uitloper beschermen. De parel onder hen is de laagvlakte Vrátna. Op een relatief klein gebied concentreert zich een fraaie afwisselende natuur, bestaande uit rotsuitlopers, smalle valleien, stille hoekjes met een zeldzame en uit veel soorten bestaande plantengroei, een gevarieerde wildstand, uitgestrekte bossen en onbegroeide bergkammen met verre uitzichten.

Vrátna
's Winters is de Vrátna laagvlakte een gezocht vakantiecentrum, met name door de alpine-skiërs. Talrijke afdalingsroutes zijn onderverdeeld aan de hand van hun moeilijkheidsgraad en aangeduid met behulp van gekleurde tekens. De skihellingen zijn ook voorzien van skiliften en het hele jaar door kunnen de bezoekers gebruik maken van de kabelbanen die voorzien zijn van zitplaatsen en de trajecten Vrátna - Chleb (Snilovské sedlo) en Vrátna (Nový dvor) - Grúň afleggen. De meest gebruikte toegangsweg tot de laagvlakte Vrátna is die vanaf Žilina via de gemeentes Krasňany en Terchová door het rotsdal Tiesňava. Terchová is betekenisvol vanwege zijn houten volksarchitectuur.

Ieder jaar vinden hier folkloristische feesten plaats. Door middel van de naam van deze feesten wordt men herinnerd aan de legendarische rebel Juraj Jánošík, de held van de volksopstand tegen de feodale heren, die geboren werd in Terchová in het jaar 1688.

 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".