De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Levoča op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Plaatsen > Levoča

Levoča is de hoofdstad van Spiš en één van de 78 Slowaakse Gemeenten. Levoca was in de 16e eeuw voor een groot deel door vuur in de as gelegd. Het centrum is evenwel gespaard gebleven. Levoca staat bekend als de best geconserveerde middeleeuwse stad van Slowakije.

De ommuurde oude stad lijkt wel een openluchtmuseum; vandaar dat Levoča soms wel het Slowaakse Neurenberg of het Rothenburg van Spiš genoemd wordt. Geen van deze vergelijkingen doet de bekoorlijke Slowaakse stad recht.

Een Slavische nederzetting bij de kruising van twee belangrijke handelsroutes tussen Krakau, Hongarije, Neurenberg, Praag en Wenen bestond waarschijnlijk al in de 12e eeuw. Aan het begin van de 13e eeuw vestigden zich Duitse kooplieden en handarbeiders in de nederzetting, die spoedig een periode van grote bloei zou doormaken. Volgens de kroniek van Caspar Hain is de plaatsnaam in 1245 ontstaan, toen Mongoolse troepen door de regio trokken en de wachtposten de plaatselijke bevolking als volgt waarschuwden: "Leuth schaut, gebt achtung, stellet euch zur Wehre, der Feind kombt!". Vandaar de Duitse naam Leutschau, wat later in het Slowaakse Levoča is genoemd. Rees in 1249 bezat Levoča stadsrechten en genoot het alle privileges die voor een handelscentrum van nut waren. In 1271 kozen de Saksen van Spiš de stad tot hoofdstad van de 24-stedenbond.

Tussen 1508 en 1517 heeft Meester Pavol (Paul) gewerkt aan het houten altaar in de kerk. Met een hoogte van 18,6 m is deze het grootste gotische altaar ter wereld.

 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".