De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Gezondheidszorg op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Thema's > Gezondheidszorg

Een deel van de tekst die u hier wellicht eerder aantrof, is verwijderd wegens auteursrechtinbreuk. Wij hadden deze zonder toestemming overgenomen van Mister Media B.V. (www.mistermoney.nl).

De gezondheidszorg is er redelijk goed ontwikkeld. Voor een verblijf in Slowakije zijn geen inentingen nodig. Er zijn voldoende medische voorzieningen voorhanden.

Apotheken vindt u meestal in de grote steden. Medicijnen zijn op recept makkelijk verkrijgbaar. Er is altijd een apotheek die zondag- of weekenddienst draait. Informeert u hier op plaats van bestemming naar!

Artsen en ziekenhuizen vragen buitenlanders veelal om contante betaling. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij daarvan in kennis stellen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Het drinken van kraanwater wordt afgeraden in Slowakije. Gebruik liever mineraalwater!

De gezondheidszorg in Slowakije vertoont ondanks het bovenstaande wel steeds meer tekenen van verval; een drastische hervorming is dringend nodig. De salarissen van het medisch personeel zijn laag en er vindt grote uitstroom plaats. In maart 2003 werd een nieuwe gezondheidswet aangenomen, die in een bescheiden eigen bijdrage voor ziekenhuisopname, doktersbezoek en medicijnen voorziet. Deze hervorming heeft tot een aanzienlijke daling van het beroep op medische dienstverlening geleid. In september 2004 zijn zes wetten aangenomen, die voorzien in vergaande hervormingen.