De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Geografie op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Thema's > Geografie

Vroeger, tot aan 1990, vormde Slowakije samen met TsjechiŽ een land: Tsjechoslowakije. Tegenwoordig ligt de republiek Slowakije ten oosten van TsjechiŽ en grenst verder aan Polen, Oostenrijk, Hongarije en OekraÔne.

De totale oppervlakte van Slowakije bedraagt 49.036 km2 en Slowakije is daarmee ongeveer 1,3 keer zo groot als Nederland.

De hoofdstad van Slowakije is Bratislava en ligt in het zuid westen van Slowakije, dicht bij de Oostenrijkse grens en Wenen.

Slowakije heeft hoge bergen. De Slowaakse gebergten (Hoge Tatra gebergte) behoren tot de keten van de westelijke Karpaten. De Karpaten bestaat uit een ongeveer 1.300 km lange boog van de Donau in Bratislava tot aan de Donau bij de "IJzeren Poort". Karakteristiek voor het Hoge Tatra-gebergte zijn de steile wanden en spitse toppen, waarvan de hoogste, de Gerlachovskż ötit, 2655 meter hoog is. 

De Lage Tatra (Nizkť Tatry) ligt in Midden-Slowakije en de hoogste top is de Dumbier, 2045 meter hoog. Slowakije is verdeeld in talrijke door bergruggen gescheiden bekkens. De laagvlakte langs de Donau vormt de overgang naar de Hongaarse Donauvlakte.

De grens van het lager gelegen zuidwesten van het land wordt gevormd door de belangrijkste rivier, de Donau (Danube). Aan de Donau ligt de hoofdstad Bratislava. De afstand tussen Bratislava en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen bedraagt slechts 60 kilometer. Van de totale landoppervlakte in Slowakije is bijna 41 procent bedekt met bos. Slechts een vijfde van het land is gecultiveerd.

Populaire bestemmingen voor het toerisme zijn de 9 nationale parken en de 15 beschermde gebieden landschap met prachtige natuur. Een andere toeristische attractie zijn de grotten.

Zie ook onze pagina over
Geologie

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".