De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Geldzaken op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Thema's > Geldzaken

In Slowakije betaalde u tot 1 januari 2009 met de Slowaakse kroon (SK). 1 Kroon bestond uit 100 haliers. Er warenb munten van 10 Sk, 5 Sk, 2 Sk, 1 Sk, 50 hal., 20 hal., 10 hal. Biljetten zijn er van 5.000 Sk, 1.000 Sk, 500 Sk, 200 Sk, 100 Sk, 50 Sk en 20 Sk. De Euro is ingevoerd per 1 januari 2009

Bij bankautomaten kan met bankpas of creditkaart geld worden opgenomen. De kaarten van visa, mastercard, cirrus en maestro zijn bij zo goed als alle pinautomaten bruikbaar.

Banken zijn over het algemeen op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur geopend.

Veel gebruikte creditcards zijn die van American Express, Diners Club, Visa en Master Card/Eurocard kunt U gebruiken voor het opnemen van contant geld bij de geldautomaten van de grotere banken (VÚB, Tatrabanka, Slovenská Sporiteľňa). Creditcards worden vaak geaccepteerd in de hotels, in grotere winkels en restaurants.  De grote hotels accepteren creditcards; de meeste winkels, restaurants buiten Bratislava en benzinestations accepteren ze echter nog niet. Vraagt u dus even van te voren of u kunt betalen met creditcard! Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Pinnen met creditcard is ook mogelijk. Over het algemeen vindt u in de grote steden voldoende pinautomaten.

Uit onderzoek van betaalkaartenmaatschappij Visa Europa blijkt dat bijna 800.000 creditcardgebruikers niet weten dat de creditcard voortaan is gekoppeld aan een pincode. Europa kent nu één uniform betaallandschap: Single European Payment Area (SEPA). Hierdoor gaan nu in bijna alle Europese landen creditkaartbetalingen gepaard met het gebruik van een persoonlijke pincode. Om nare verassingen tijdens de vakantie te voorkomen, adviseren we u: Vergeet de pincode van je creditcard niet als je op vakantie gaat.

Met de Nederlandse bank- en giropassen kunt u bij ruim 1.000 geldautomaten met het Maestrologo geld opnemen en betalen bij ruim 5.400 verkooppunten met dat logo (validatie d.m.v. pincode).

Fooien geven hoort er bij in Slowakije. Het is gebruikelijk om een fooi van zo'n 10 tot 15% achter te laten, als dit al niet bij de rekening inbegrepen zit.