De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Slowakije

Vakantieland.nl 

Cultuur op SlowakijeVakantieland.nlSlowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen

Plaats informatie
Thema-artikelen
Vakantiehuizen
Last Minutes
Pensions
Hotels
Autoverhuur
Vliegreizen
Camping
Rondreizen
Reisverzekering
Reisgidsen
Recepten
Evenementen
Reisverhalen
Links

Thema's > Cultuur

De ontwikkeling van de Slowaakse cultuur weerspiegelt de rijke traditie van volkskunst, naast de invloed van de bredere Europese trends. De invloed van eeuwen van culturele onderdrukking en controle door buitenlandse machten is ook te zien in een groot deel van Slowakije van de kunst, literatuur en muziek.

Er zijn 12 wetenschappelijke staatsbibliotheken in Slowakije, 473 bibliotheken, verbonden aan universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs en 2600 openbare bibliotheken. De Universiteitsbibliotheek in Bratislava, opgericht in 1919, bevat meer dan 2 miljoen boeken en is de belangrijkste bibliotheek het land. De Slowaakse Nationale Bibliotheek (1863), gelegen in Martin, omvat een verzameling van materialen van de Slowaakse cultuur.
Slowakije is ook de thuishaven van meer dan 50 musea. De Slowaakse Nationale Museum (opgericht in 1893), gelegen in Bratislava, bevat exposities over geschiedenis, archeologie, en musicologie van Slowakije en is waarschijnlijk het bekendste museum van het land.

Andere musea zijn de Slowaakse National Gallery (1948), ook in Bratislava, het Slowaakse Nationale Opstand Museum (1955), gelegen in Bansk Bystrica, en het Museum voor Oost-Slowakije (1872), in Kosice.
 

Internationaal zaken doen? Inzaken.eu!

Lastminutes Zoeken

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina (Klik hier).

Slowakije vakantieland: vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen  

Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2006 - 2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: woensdag 29 mei 2013

Op Slowakije Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Slowakije, het kopen of huren van een huis in Slowakije, maar ook links naar campings in Slowakije en vakantiehuisjes in Slowakije. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Slowakije via "Slowakije Vakantieland".